Yes or no to SF books ?

de Țărmure Denisa acum 4 ani

Bănuiesc că nu sunt singura total copleșită de zilele astea aiurite ,în care mai sunt nevoită să fiu și la școală. Să nu uităm că se presupune că sunt și atentă și receptivă. Desigur că, nu sunt nici una din variantele de mai sus. Am reușit în ultima perioadă să citesc destul de multe cărți și nu sunt sigură despre care ar trebui să vă vorbesc. Am spus de nenumărate ori că nu sunt un mare fan al cărților SF. Foarte puține au reușit să mă impresioneze , printre are se numără și una citită nu de mult.

Pe coperta ei stă scris mare și clar: Darul lui Jonas. Nimic impresionant . Dacă era să văd cartea în librărie,nu aș fi ales-o. Am luat-o însă ,pentru ca mai târziu să completez un jurnal de lectură pe baza acesteia, și să sper la o notă cât mai bună la materia are se ocupă de limba română. Coincidență sau nu, cartea s-a dovedit a fi una din cele mai bune pe care am reușit să le parcurg până acum.

Lois Lowry a decis să creeze în cartea ei o lume perfectă,o lume care funcționează după alegerea Uniformului.Ce este Uniformul ? Este un sistem ales în care trăiesc acești oameni. Nu mai există oameni negri,albi ,toți sunt la fel. 

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi