Straniul caz al lui Billy Milligan

de Ruxandra A. acum 2 ani

Billy Milligan și-a dezvoltat 24 personalități în urma abuzului sexual repetat și săvârșit de tatăl său vitreg, Chalmer Milligan. Având nici 7 ani, Billy n-a avut puterea să-i spună mamei sale ceea ce i s-a întâmplat, iar trauma i-a otrăvit mintea. Personalitățile create au apărut în timp, compensând neputințele și frustrările individului. De exemplu, dacă el era ocolit de ceilalți copii din cauza atitudinii sale ciudate, mintea lui a creat o personalitate care a putut să interacționeze cu cei din jur.

 

Tulburările psihice ale lui Milligan au pus la îndoială sentința instanței, astfel că oamenii credeau că ori este escroc, încercând astfel să scape de pedeapsă, ori mintea lui era într-adevăr un abis în care nimeni nu putea pătrunde.

 

În mod straniu însă, Milligan a acceptat să stea de vorbă cu Daniel Keyes, iar pe parcursul celor doi ani de discuții, lucruri neștiute au ieșit la lumină; de pildă, nimeni nu știa că toate acele „persoane” din capul lui Milligan se arată în momentul în care mintea-gazdă nu știe sau nu poate acționa în anumite momente. A fost considerat un individ dotat cu un coeficient de inteligență rar întâlnit, iar autorităților le-a fost incredibil de dificil să colaboreze cu el, pentru că de fiecare dată stăteau de vorbă cu un alt om, complet diferit față de cel de dinainte. Anchetatorii și psihiatrii au fost șocați de faptul că el putea manipula și obține întocmai ceea ce voia.

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi