Seraphina de Rachel Hartman

de Sorina Ciocârlan acum 2 ani

Titlul romanului ne este dat de Seraphina, personaj principal și narator, o fată de numai 16 ani, dar foarte matură pentru vârsta ei și cu o poveste încărcată în spate: mama ei a murit la naștere, tatăl, de care nu pare foarte apropiată, se străduiește să ascundă ceva legat de originea mamei ei, iar ea tocmai a obținut o slujbă foarte importantă: asistenta maestrului de muzică Viridius, ea însăși fiind foarte pricepută în acest domeniu. Are o relație specială cu unchiul său, Orma, despre a cărui origine veți afla singuri mai multe.

Seraphina nu este o fată obișnuită: la vârsta de 11 ani, după întâlnirea față-n față cu un dragon, îi apar solzi argintii pe brațul stâng și pe talie; are viziuni și o grădină mentală de îngrijit, plină de personaje ciudate; posedă un talent muzical ieșit din comun, moștenit, se pare, de la mama ei, despre care nu se vorbește niciodată. Probabil cei cu experiență în lecturi fantasy v-ați prins ce este Seraphina, însă prefer să nu vă dezvălui.

Toată acțiunea din roman este dominată de interacțiunea a două lumi: oameni și dragoni. După mult timp în care s-au războit, cele două popoare au semnat un tratat de pace în urmă cu 40 de ani. În ciuda importanței acordate tratatului și a sărbătorilor organizate cu ocazia aniversării acestuia, o tensiune mocnită stăruie de ambele părți. Oamenii îi urăsc pe dragoni, considerându-i monștri și invers. Conform tratatului, dragonii sunt obligați să ia formă umană (saarantras) atunci când stau printre oameni. Nu toată lumea dorește pacea, existând un plan diabolic pentru izbucnirea unui nou conflict.

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi