Recenzie: Percy Jackson si Olimpienii. Hotul Fulgerului de Rick Riordan

de ANOTHERBOOKSWORLD acum 4 ani

Au trecut ani de cand incerc sa gasesc ceva care sa umple golul lasat de Harry Potter. Cred ca seria Percy Jackson a lui Rick Riordan se apropie cel mai mult de adevar. In primul rand ma fascineaza posibilitatea de existenta a mitologiei greci in zilele noastre. Mereu am fost interesat de astfel de informatii, atat cele privind mitologia greaca cat si cele privind mitologia egiptului(despre care puteti citi intr-o alta serie a lui Rick Riordan-The Kane Chronicals). Percy Jackson te va cuceri de la primele pagini, primele randuri, primele cuvinte.

Naratorul, Percy,  este o voce atat de puternica care are un impact imens asupra ta inca de la primele 2-3 randuri: “Uitati cum sta treaba, nu eu am cerut sa fiu un semizeu. Daca cititi asta pentru ca va ganditi ca ati putea fi unul,va dau un sfat: inchideti chiar acum cartea.”. Percy este dislexic si sufera de deficit de atentie, lucru care mi-a placut enorm deoarece multi se regasesc in Percy, acesta fiind un outcast.

Pur si simplu lumea creata de Riordan este fascinanta, plina de elemente la care nici macar nu te-ai fi gandit. Descrierile sunt magnifice, atat de magnifice incat m-a facut sa-mi doresc sa ajung pe Muntele Olimp din Grecia. Atat de magnifice incat m-a facut sa-mi comand “Legendele Olimpului” de pe elefant ca sa inteleg lumea lui Riordan, a lui Percy pana al cel mai mic detaliu. Ador modul in care autorul a adus zeii in zilele noastre si i-a transpus in cetateni ai zilelor noastre care poarta costume cu cravata si isi dau intalniri secrete cu muritori.

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi