Recenzie: Harry Potter și piatra filosofală (Harry Potter #1) de J. K. Rowling

de Simona Stoica acum 1 an

„- De fiecare dată, primele victime sunt cei inocenţi, rosti el. Aşa a fost din vremuri de demult şi tot aşa-i şi-n vremurile noastre.”

Fiecare generaţie are eroii săi. Personaje în care ne regăsim, pe care le admirăm şi pe care le protejăm cu îndârjire, alături de care râdem, iubim, plângem şi suferim. Călătorim împreună cu ele, pe meleaguri exotice şi tărâmuri fantastice, prin spaţiu şi timp, în abstractul şi neprevăzutul care modelează orice SF de referinţă, până când aterizăm din nou pe pământ, în universul nostru, într-o realitate în care rămânem suspendați preţ de câteva secunde, înainte să pornim în altă aventură, fără să ne pese că totul este ficţiune, iar autorii nu ne oferă nicio putere, niciun avantaj. Ajutorul, îndrumarea... le primim de la personaje.

După o scurtă privire în viitor, nu pot să spun că sunt dezamăgită de ceea ce va urma. Alte serii minunate, alţi autori care îşi vor face în curând debutul. Iar pentru cei prea leneşi, cei care încă nu au descoperit plăcerea lecturii (pierderea lor), această listă o să le dea palpitaţii, fiindcă se află la o bătaie de inimă distanţă de infinit.

Citește în continuare.

Vă recomandăm şi