RECENZIE “ELIAS ŞI SPIOANA CĂRTURARILOR”

de Bookworm acum 1 an

Elias Veturius trăieşte în interiorul academiei Blackcliff alături de prietenii săi. Cu o mamă ce nu şi l-a dorit şi un bunic exigent, Elias îşi doreşte cu ardoare să dezerteze chiar dacă asta i-ar putea aduce moartea. Laia este o fată cu părul brunet şi speranțe mari. Locuia cu bunicii şi fratele în Imperiul Cărturarilor, dar totul se declină când o mască, absolvent al academiei Blackcliff, o separă pe Laia de fratele ei. Apelează la un gest extrem, la Rezistență ce o trimit într-o misiune imposibilă în schimbul elibărării fratelui său din închisoare.


Elias şi Laia sunt în acelaşi imperiu hain, cu aceeaşi dorință de a părăsi acest loc. Fiecare are ceva pentru care luptă, fiecare are un motiv pentru a nu dezerta. Ce se întâmplă când viețile lor se vor intersecta? Laia, o spioană din rândul cărturarilor, şi Elias, un posibil viitor împărat al imperiului. Se vor respinge sau vor avea parte de o poveste de dragoste eternă? 

O carte superbă, numai bună de recomandat unui cititor iubitor de ficțiune. Am devorat această carte şi am o singură întrebare: CÂND VA VENI AL DOILEA VOLUM? 


Personajele sunt bine conturate, acțiunea complexă şi captivantă. Totul este scris într-o manieră deosebită de Sabaa Tahir. Atât de orginal, atât de fermecator, atât de special. Ambele personaje s-au “încurcat” într-un triunghi amoros. Laia are sentimente pentru două personaje. Bine cunoscutul, Elias şi un bărbat roşcat ce pare să-i fi furat inima Laiei înaintea lui Veturius. Şi Elias îşi împarte sentimentele în două către Laia şi Helene, o bună prietenă ce pare să-i fi sucit mințile lui Elias. Helene este una din puținele fete absolvente la academia Blackcliff, reprezentând tipul de mască loială şi puternică. Subestimată dese ori, Helene îşi iese din minți uneori şi nici nu se gândeşte să se dea în lături de la o luptă. 


Citește în continuare pe blogul Bookworm.

Vă recomandăm şi