Lectură de vacanţă – Piramida roşie de Rick Rordan recenzie

de bookish girl acum 4 ani

Am savurat această carte ce mi-a amintit de vacanţele de vară, atunci când fugeam la bunici cu un teanc de romane de aventuri şi le citeam cu sufletul la gură ascunsă printr-un colţ de curte…

Categoric ”Piramida rosie” nu este o poveste pentru adulţi, dar copiilor de peste 8 – 9 ani le va plăcea cu siguranţă. Este exact genul acela de poveste ce reuşeşte să cuprindă cam tot ce se aşteaptă un copil să cuprindă o carte – aventură, mister, magie, informaţii noi şi reale – toate frumos îmbinate încat să nu aibă timp să se plictisească. Nici nu-şi va dai seama când a dat gata cele cinci sute de pagini.

Personajele principale sunt fraţii Carter si Sadie, doi adolescenţi crescuţi separat şi care din această cauză nu au prea multe în comun. Singura excepţie fiind părinţii.

Însă dispariţia tatălui lor în condiţii misterioase îi fac să pornească împreună într-o aventură plină de riscuri şi de magie la tot pasul. Pe parcus cunosc tot felul de personaje, unele din ele nu tocmai prietenoase, călătoresc cu viteza luminii prin toata lumea şi descoperă tot felul de taine, unele din ele care îi afectează direct şi îi schimbă pentru totdeauna.

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi