Flori pentru Algernon – Daniel Keyes

de Razvan Zamfirescu acum 3 ani

Florin pentru Algernon era de foarte mult timp atât pe lista mea de de-citit, cât și pe cea a Elenei, însă abia când m-am hotărât să dau gata toată colecția Young Art de la Editura Art mi-a ajuns și mie în mână.

Am devorat cartea. M-a ținut lipit de paginile ei deși, trebuie să recunosc, aveam impresia, greșită, că este o altă mânăreală scriitoricească în care cititorul este șantajat sentimental. Ei bine, nu e deloc așa.

Charlie este un retardat mintal care are marele noroc de a participa la un eveniment care-l transformă într-un geniu. Însă, o dată devenit extraordinar de inteligent, începe să realizeze lumea din jurul său, comportamentul agresiv și răutăcios la adresa lui din partea celor pe care-i considera prieteni, problemele pe care familia lui le-a avut din cauza condiției sale, precum și certurile și bătăile pe care le isca între părinți și sora sa. Problemele cu care Charlie începe să se confrunte îl pun în fața lui Charlie cel vechi, copilul care nu reușea niciodată să înțeleagă ce se întâmplă în jurul său  și care-l urmărește îndeaproape pe Charlie cel genial. O luptă va începe între cei doi Charlie și niciunul nu vrea să cedeze…

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi