Elias si spioana carturarilor - Sabaa Tahir

de Ely acum 2 ani

“Elias și spioana cărturarilor” este o carte epică, complexă, sângeroasă și brutală, o poveste plină de intrigi, dar mai ales o  poveste care vorbește despre putere, curaj și speranță, care arată modul în care prietenia și loialitatea sunt ingredientele esențiale atunci când ai obiective comune în lupta pentru binele mai mare.

Povestea creată de Sabaa Tahir  este stabilită într-un imperiu asemănător celui din Roma antică și urmează două povești, aparent separate,  care apoi se întrepătrund și devin una: aceea a lui Elias și Laia, doi tineri din două lumi diferite, arătându-ne prin ochii lor viețile celor oprimați și asupriți.

Laia face parte din rândul Cărturarilor,  un popor obligat să se supună voinței Imperiului, care i-a redus la sclavie și teroare. În principiu, Laia este o fată ca oricare alta, trăiește cu teamă și nu a făcut nimic pentru a schimba lucrurile, dar după arestarea fratelui său și asasinarea bunicilor, a decis să solicite ajutorul  Rezistenței pentru a  il salva pe fratele ei. 

„Fratele meu încă se luptă şi ţipetele lui parcă mă străpung direct. Ştiu că le voi auzi iar şi iar, că-mi vor răsuna în minte ceas de ceas, zi de zi, până când voi muri, dacă nu fac ce trebuie. Ştiu prea bine. Şi totuşi, fug.”

Elias este o mască a Imperiului, student la  Academia Blackcliff, unde el se află  de la vârstă de șase ani , iar acum  este pe cale de a absolvi. Academia care l-a antrenat să lupte timp de paisprezece ani este nemiloasă, crudă și fără milă, precum cei mai mulți dintre însoțitorii săi. Elias este o excepție, pare a fi singurul care nu dorește să fie o mască, să nu urmeze  căile lor, și din acest motiv , decide să dezerteze imediat după absolvire știind că trădarea l-ar putea costa viața. Dar soarta are ceva diferit  pregătit  pentru el ...

"Viața nu este întotdeauna așa cum credem noi că va fi, zice Cain. Ești un tăciune care mocnește în cenușă, Elias Veturius. Te vei aprinde și vei arde, vei face ravagii și vei distruge. Nu poți schimba asta. Nu poți opri asta. "

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi