Elias şi spioana Cărturarilor I. Focul din cenușă de Sabaa Tahir

de Bonnie Ithil BM acum 8 luni

Elias şi spioana Cărturarilor I. Focul din cenușă te introduce intr-o lume a luptelor pentru libertate. Mai repede decat ti-ai putea imagina, esti prins in valtoarea bataliei dintre Imperiu si Rezistenta.
 
Crescuta de bunici alaturi de fratele ei, Darin, dupa ce parintii si sora ei mai mare au ales sa se alature Rezistentei si au fost nimiciti de Imperiu, Laia era fericita. Raidurile zilnice, cruzimea luptatorilor Impreiului si munca pentru a-si asigura hrana devenisera ceva obisnuit, neimpiedicand-o sa se bucure de lucrurile simple si sa zambeasca. Dar, intr-o singura noapte, pierde totul. Fara sa vrea, descopera ca fratele ei ascunde un secret care poate aduce tuturor moartea. Apoi, imediat, o Masca patrunde in casa lor si isi da seama ca sansele de a scapa sunt nule. Bunicii sunt ucisi chiar sub privirea ei, iar fratele intemnitat pentru tradare.


„Fratele meu încă se luptă şi ţipetele lui parcă mă străpung direct. Ştiu că le voi auzi iar şi iar, că-mi vor răsuna în minte ceas de ceas, zi de zi, până când voi muri, dacă nu fac ce trebuie. Ştiu prea bine. Şi totuşi, fug.”

 
Marturisirea ascunzatorii marelui secret si fuga pentru a-si salva viata devin pentru Laia un semn al lasitatii, dar si al hotararii ei de a lupta pentru a-l elibera pe Darin, iar singura ei sansa de a realiza acest lucru este sa se alature Rezistentei.
 
Desi pretul cerut de membrii acestei miscari in schimbul ajutorului oferit este mult prea mare, ea hotaraste sa-l plateasca. Ajunsa sclava in casa Comandatului, Laia invata ca, pentru a descoperi informatiile de care are nevoie, trebuie, in primul rand, sa ramana in viata. Ceea ce este foarte greu.
 
Elias este considerat de toti studentul perfect. Primul in clasa lui, are toate sansele de a devein o Masca redutabila. Ca fiu al Comandantului, este privit de toti ca un adversar de temut. Dar ceea ce isi doreste Elias cel mai mult este libertatea. Libertatea de a scapa de chipurile care-i bantuie visele, a tuturor celor pe care i-a ucis. Libertatea de a se sustrage cruzimii Imperiului si de a trai o viata normala.

 
"Viața nu este întotdeauna așa cum credem noi că va fi, zice Cain. Ești un tăciune care mocnește în cenușă, Elias Veturius. Te vei aprinde și vei arde, vei face ravagii și vei distruge. Nu poți schimba asta. Nu poți opri asta."

 
Singura pe care regreta ca o lasa in urma este Helen, cea mai buna prietena a lui si, probabil, cea care va deveni a doua Masca femeie dupa Comandant.
 
Dar toate planurile de a dezerta ii sunt date peste cap cand Profetii anunta ca a venit timpul sa se aleaga noul Imparat. Aceasta Alegere, o legenda in care nu a crezut niciodata, ii spulbera toate sansele de libertate. Alaturi de Helen, Marcus si Zak, Elias este ales sa treaca prin Incercari pentru sansa de a deveni Imparat. Noua sclava a mamei sale ii ramane in minte de la prima intalnire, desi dorinta de a o proteja l-ar putea costa insasi viata. Dar, poate ca asta i-ar putea aduce libertatea.

Citește în continuare pe blogul Bibliophile Mystery.

Vă recomandăm şi