"Eleanor & Park" de Rainbow Rowell

de Alexandra Solnițaru acum 2 ani

Ca orice persoană care se apucă de o carte nouă, inițial am analizat coperta. Sincer unul dintre motivele pentru care m-am apucat de carte a fost coperta. Am fost încântată de cât de simplă și frumoasă este. Nu știu dacă mi se pare doar mie, dar din ce în ce mai multe cărți au coperțile astea oribile, editate prost, iar uneori te uiți la ele și te întrebi de ce oare au schimbat coperta originală cu așa ceva . Ei bine, cartea noastră nu se înscrie în această categorie. Cu o grafică simplă, dar frumoasă, coperta ne transmite mesajul din interiorul cărții: relația pură dintre doi tineri. Paginile sunt de o calitate genial de bună și o să mă opresc acum aici din a preaslăvi materialele și o să continui cu recenzia.

 

Revenind la începutul cărții, întâlnirea dintre cei doi are loc într-un mod relativ banal, în autobuz. Tot ceea ce Park își dorea era să stea tăcut pe locul lui de la geam, cu căștile în urechi, muzică tare și să ignore tot ceea ce se întâmplă. Dacă nimeni nu știe că ești acolo, dacă ești invizibil, nimeni nu te atacă, nimeni nu te vede că o țintă. Totul se schimbă atunci când oferă locul de lângă el feței noi, roșcată de care toți făceau glume. Încet, încet, printre vorbe aruncate și reviste de benzi desenate împrumutate, între Eleanor și Park se înfiripa o frumoasă și pură poveste de dragoste.

 

Inițial îmi era teamă că este mult prea copilăresc totul, că poate cartea nu mă va atrage tocmai din acest motiv. Frumusețea cu care autoarea descrie fiecare pas al poveștii și, da, inocență primei iubiri, fac din această carte un mic deliciu literar. Sunt o fană a cărților scrise de mai multe personaje și, dacă și voi, atunci vestea bună este că avem șansa să vedem lucrurile prin ochii ambelor personaje principale.

 

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi